Varukorgen uppdaterad

TOPCAT K4X test i tidningen Båtliv

"en lättseglad och förlåtande 15 fots strandkatamaran som passar familjen" skriver tidningen Båtliv när man testar TOPCAT K4X i nummer 6 2019.

Under en av dom sista sensommar-helgerna tog tidningen Båtliv tillfället i akt och provseglade TOPCAT K4X. Henrik Sahlén fick prova på utmaningarna med väldigt byiga vindar, vilket stundtals gjorde livet intressant. Med en stadig sol så höll vi värmen och Henrik kunde genomföra en grundlig test.

Även om Henrik framförallt verkar ha ett motorbåtsintresse så hade han för några år sedan provseglat katamaran. Han fick en kort genomgång av båten och en liten uppfräshning av hur en katamaran ska seglas varpå han kunde segla på egen hand. K4X är ju TOPCATs instegsmodell varför den är förlåtande för de som inte är erfarna seglare.

För en nybörjare är det generellt sett enklare att lära sig att segla i en strandkatamaran än i en medelstor kölbåt. Katamaranen svarar snabbt på roderutslag och skotning och på så sätt lär man sig segling från grunden. Dessutom behöver man inte vara rädd för att gå på grund vilket Henrik sammanfattar med "Seglar man av misstag på en sten fjädrar rodret upp och bakåt så att det inte går sönder".

Fina omdömen

Vi är mycket stolta över Henriks test med kommentarer som:

"Det är en lättseglad och förlåtande 15 fots strandkatamaran som passar familjen, en tonåring som vuxit ur jolleklasserna eller den som är ute efter mer fart i seglingen".

... samt ...

"Med gennakern utrullad på undanvind och när trapetsen används är det ett rent nöje att segla den här båten".

Läs hela artikeln

Här kan du ladda ner artikeln som PDF och läsa om testen av TOPCAT K4X.

Passa sedan på och prenumerera på Båtliv.

Lär dig mer om TOPCAT K4X

På vår produktsida kan du läsa mer om TOPCAT K4X samt se bilder och video.

Nästa år

Vi välkomnar Henrik och Båtliv att komma till till Halmstad nästa sommar för att testa någon av våra andra modeller.