Varukorgen uppdaterad

Gennakersegling är enklare än någonsin

Jämfört med en vanlig kölbåt är katamaranen mycket snabbare och på slör och halvvind gör en gennaker underverk med sin stora segelyta.

Med vår nya rullgennaker är det enklare och säkrare än någonsin att segla med gennaker. Med ett enkelt drag i skotet rullar gennakern ut och lika enkelt rullar du in den igen inför ett slag.

Traditionell gennaker i strumpa

Våra premium-modeller kan även levereras med en traditionell gennaker som förvaras inne i en gennakerstrumpa. Gennakern har då lite större yta och är lite mer böjd vilket ger något högre hastighet.

Men för den som inte avser tävla hela tiden ger rullgennakern stora fördelar i och med att båten blir mycket enklare att hantera. Man riskerar heller inte att få en gennaker hängandes under båten :-)

Eftermontering av rullgennaker

Ifall du har en äldre TOPCAT K-modell utan traditionell gennaker och bogspröt kan du enkelt köpa hela systemet från vår webshop i Tyskland.

Ifall din båt har en traditionell gennaker så har vi även ett konverteringskit som du kan beställa. Då ingår tex inte ett bogspröt.

Rullgennaker ger komfort

Rullgennakern är perfekt för att introducera dig för gennakersegling, men även erfarna gennakerseglare uppskattar också komforten. Jämfört med en traditionell gennaker kan man gå högre upp i vinden och systemet garanterar att seglet alltid rullas på och av som det ska.

Efter segling kan hela systemet lätt tas ned för förvaring i segelpåse så att segelduken inte slits onödigt av sol, vind och luftföroreningar.

 

30 Jun 2021

Nyhet TOPCAT