Varukorgen uppdaterad

Hobie Cat alternativ

TOPCAT katamaraner är ett modernt alternativ till Hobie Cat. Fyra modeller; 15, 16, 17 och 18 fots längd i olika konfigureringar beroende på hur snabbt du vill segla.

Oavsett om du utvärderar att köpa en 16-fotare eller en 18-fotare från Hobie Cat så bör du först titta lite på TOPCAT katamaraner. En Hobie Cat är kanske i slutändan den båt som passar dig bäst men ta lite tid och sätt dig in i varför vi tycker att TOPCAT katamaraner är bättre än Hobie Cat katamaraner.

Kontinuering förbättring

TOPCAT katamaraner är ett modernt alternativ till Hobie Cat. TOPCAT har visserligen också funnits sedan 1970-talet, men vi satsar hårt på produktutvecklingen av våra katamaraner. För varje år som går förbättras våra modeller och vi stagnerar inte.

Ingen farlig bom

TOPCAT katamaraner är i grunden utvecklade med säkerhet i åtanke. Ett exempel är vår segelkonstruktion som helt saknar bom. När man gippar, dvs svänger med vinden akterifrån tills storseglet får in vinden från baksidan och drar seglet till den andra sidan, kan en snabbt svängande bom orsaka skallskador. Katamaraner från Hobie Cat har bom men på TOPCAT har man helt sonika designat bort risken helt och hållet. Med våra moderna segel, som baseras på liknande teknik som modern vindsurfning, når vi tävlingsprestanda utan bom. 

Ingen bom på TOPCAT katamaraner

Stabila skrov som inte dyker i första taget

Att segla katamaran i hård vind är förenat med risk att kapsejsa eller kantra. Speciellt om det går stora vågor samtidigt. Det är ju i sig inget problem och det kan ju till och med vara roligt att slå över då och då :-)

Med det sagt så får man ju roligare segling om man inte HELA tiden behöver fokusera på att flytta sin personliga vikt för att båten slår över framåt som i videon med denna Hobie Cat.

Därför har TOPCATs skrov utvecklats till att ha en mycket fin balans och stabilitet, tillsammans med fin flytförmåga. Våra senaste modeller har också vårt nya skrov som kallas "Wave Piercer", vilken är ännu bättre på att hantera stora vågor utan att suga fast i vattnet och kanske också dyka ner.

Unvik tråkiga grundstötningar

Samtliga TOPCATs är konstruerade utan centerbord och med roder som automatiskt fälls upp ifall man skulle gå på grund. Samtliga båtar går även att få med en skyddande remsa, s.k. kölskor, mitt under hela skroven så att gelcoaten inte går sönder även om man går på en sten.

Fyra olika modeller

Oavsett om du är intresserad av en snabb 18-fotare eller en lätthanterad 16-fotare så har vi en katamaran för dig. Ta kontakt med oss så guidar vi dig rätt.

I tabellen till höger kan du se en översikt av TOPCAT modeller, där den största och snabbaste katamaranen K1 ligger högst upp i tabellen. Sedan kommer den mindre familje-katamaranen K2X, sen ensamseglaren K3X och sist men inte minst, nybörjarbåten K4X.

 

Modell Storlek Användningsområde Prisområde
K1 18 fot Tävling och crusing 159 000 - 214 000
K2X 17 fot Familjesegling och äventyr 147 000 - 187 000
K3X 16 fot Solo-segling i hög hastighet 133 000 - 162 000
K4X 15 fot Nybörjar-katamaranen 115 000 - 142 000

Alla priser ovan är inklusive moms med fri frakt inom Sverige.

Prisspannet anger skillnaden i pris mellan Streamcut- och Regatta-versionerna. Regatta har lite större segel samt gennaker, vilket inte Streamcut har i grundutförande.

 

<p>I Sverige säljer vi fyra vackra strandkatamaraner, K1, K2X, K3X samt K4X. Vilken katamaran som är rätt för dig beror på hur du vill använda båten, hur många som ska segla den och hur erfaren du och dina medseglare är.</p>

Vilken av våra katamaraner är rätt för dig?

I Sverige säljer vi fyra vackra strandkatamaraner, K1, K2X, K3X samt K4X. Vilken katamaran som är rätt för dig beror på hur du vill använda båten, hur många som ska segla den och hur erfaren du och dina medseglare är.