Varukorgen uppdaterad

Tysk kvalitet

TOPCAT katamaraner är vackra båtar byggda med mycket hög kvalitet. Inget har lämnats åt slumpen.

TOPCAT vackra katamaraner tysk kvalitet

Sedan 1979 har det tyska företaget TOPCAT GmbH varit familjeägt. TOPCAT kunder har sedan starten haft nytta av ägarnas höga ställda krav och kvaliteten som följer ur detta.

Båtarna har vackra och genomtänkta linjer där form verkligen möter funktion. Inget är lämnat åt slumpen. Komponenter är omsorgsfullt utvalda och integrerade i konstruktionen för att båten ska vara enkel och rolig att använda.

Tack vare den höga tillverkningskvaliteten och en kontinuerlig utveckling av katamaran-konstruktionen och komponenter i ett seglings- och användarsammanhang åtnjuter TOPCAT katamaraner ett väldigt högt eftermarknadsvärde under många år.

 

Skroven är handlaminerade i med glasfiber och plast (GRP). Röstjärnen är stabilt inlaminerade tillsammans med förstärkningar i bog, köl samt områdena där tvärbalkarna i aluminiumprofil löper genom skroven.

Rodersystemet är sinnrikt konstruerat för att fungera optimalt både i djupt och grunt vatten. På djupt vatten seglas rodren i fullt nedtryckt position (fart-position) och vid grunt vatten drar rorsman i en tamp varvid rodret åker upp så att nederdelen av rodret hamnar på samma nivå (strand-position) som skrovets grundaste del.

Seglar man av misstag på en sten så fjädrar rodret upp och bakåt så att det inte går sönder. Tillvalet med kölskor, som finns till samtliga modeller, är populärt i steniga skärgårdar. Glasfiberlaminerade skrov är ju känsliga för stenpåkörning så dessa lite mjukare kölskor (ca 4 mm tunna) limmas på undersidan av skroven från för till akter på fabrik utan att dom har någon påverkan på topphastigheten.

 

Läs också här om vad vi menar med:

Maximerad seglingsglädje

Säkerhet som en del av konstruktionen

Effektiv order och logistik ger dig ett pris utan mellanhänder

Båtar som är enkla att ta isär och ta med sig