Varukorgen uppdaterad

svemester.png

Ta svemester i sommar

Upptäck Sverige med din TOPCAT strand-katamaran i sommar och tagga #svemester för att visa hur skönt man kan ha det i vårt avlånga land.

Med en katamaran kan du och din familj utforska Sveriges många skärgårdar och sjöar. Ta med er TOPCAT på biltaket och montera ihop den på en halvtimme för att sedan segla iväg på äventyr. Tält, sovsäckar och kläder packas med fördel i vattentäta väskor från svenska SUBTECH. Använd rabattkoden "TOPCAT" då du beställer så får du 30% rabatt på väskorna.

Platser för både avslappning och äventyr

På samma sätt som havskajaker kan strand-katamaraner ta er till skyddade och långgrunda vikar där motorbåtar inte tar sig. TOPCAT katamaraner har inget centerbord och rodren fälls enkelt upp när man kommer in mot land. Mat och dryck packas enkelt i katamaranens skrov via manluckorna baktill medans annat packas i vattentäta väskor som spänns fast framför masten.

Packa upp packningen på land, res tältet och ge er sen ut och utforska närliggande områden på land och vatten. Eftersom katamaranen seglar såpass snabbt får ni mycket tid till att upptäcka vår natur.

Dela med dig av dina upplevelser och inspirera andra

I sommar vill vi se ditt Sverige och dina favoritställen. Platser där du helst somnar och vaknar. Visa ditt Sverige i sommar och få inspiration till nya svemester-äventyr på Instagram genom att använda hashtaggarna #svemester och #TOPCATsweden.

Välj rätt katamaran för dina äventyr

Samtliga TOPCAT katamaraner går att använda för ett aktivt friluftsliv, men vi tycker att särskilt TOPCAT K2X och TOPCAT K4X lämpar sig bäst för camping-äventyr.

Båda modellerna har vår nya våg-genombrytande (wave-piercer) skrovdesign och dom kan båda fås med både rullfock och rullgennaker, vilket underlättar seglingen. Dom kan även fås med tillvalet delbar mast och TOPCAT K4X är (med sina 15 fot och en totalvikt på 115 kilogram) dessutom möjlig att lasta på biltaket.

TOPCAT K4X är vår minsta katamaran, men bär ändå säkert en besättning på upp till tre fullvuxna. Kan transporteras på biltaket.

TOPCAT K2X är två fot längre än K4X och bär upp till fyra vuxna. Större segel gör att den seglar fort!

Svemester med TOPCAT

Välj rätt väskor för dina äventyr

Seglar man katamaran ska man vara beredd på att bli lite blöt. Även om man inte planerar att segla hårt så måste man vara förberedd på att kapsejsa. Det är som med havskajak - helt plötsligt händer det att man går runt :-)

För att ni ska kunna ta på er varma kläder då ni kommer fram och sedan kunna sova i varma sovsäckar rekommenderar vi att ni använder väskor från svenska SUBTECH att packa i. Väskorna är absolut inte gratis men deras konstruktion med material, sömmar och dragkedjor från torrdräkts-världen håller garanterat vattentätt.

Använd rabattkoden "TOPCAT" då du beställer så får du 30% rabatt i SUBTECH:s webshop.

PRO DRYBAG 45L är en fin väska att packa grejer i och med fördel använder man tillvalet Smart Pack System (Small) för att dela in väskan i mindre delar för tex kamerautrustning och annat som inte ska rulla runt.

PRO DRYBAG 100L är perfekt för att packa tält, sovsäckar och annat skrymmande i. Med sina 100 liter volym är det en STOR väska! Det finns också ett Smart Pack System (Large) för att hålla koll på utrustning i PRO DRYBAG 100L och samtidigt ha plats för tält etc. bredvid packsystemet.