Varukorgen uppdaterad

Säker att segla

TOPCAT katamaraner är från grunden designade för att vara förlåtande. Dom går bra i sjö och komponenter är integrerade så att man inte gör sig illa på båten.

Säkerhet är satt i främsta rummet då TOPCAT katamaraner designas. Oavsett om du har tänkt använda din katamaran för tävling eller rekreationssegling så kan du lita på utrustningen.

En liten men oerhört viktig detalj är att TOPCAT katamaraner inte har någon bom. Svängande bommar är en vanligt förkommande olycksorsak inom småbåtssegling, speciellt då vid hårda vindar och med oerfarna passagerare. För 20 år sedan fanns kanske inte riktigt materialen och teknologin för att göra högpresterande segel-konstruktioner utan bom, men det gör det definitivt nu och denna teknologi används också inom vindsurfningen.

TOPCAT skrov är osänkbara och masten är tillverkad i aluminium med tillräckligt med flytkraft för att förhindra att båten lägger sig upp och ner. Alla våra modeller är också utrustade med en integrerad utrustning för att snabbt vända båten på rätt köl ifall du skulle kantra.

Du och alla som seglar med dig kan lita på att våra ingenjörer har tänkt på hur du ska använda båten. I och med lanseringen av våran senaste generation skrov fick dessa en ny noskonstruktion som tränger igenom vågor och förhindrar att katamaranen dyker ner och kapsejsar. Kapsejsning genom nosdykning är något som är väldigt vanligt på tex Hobie Cat.